Måndag 4 Oktober 2010 fortsättning...


Julmusten i fara?

Vill du vara säker på att få en flaska julmust på julbordet? Då är det dags att rensa källarförråd och skafferier på tomglas.

Mer än tre miljoner 33-centilitersflaskor fattas för att de svenska bryggerierna ska klara sin höstproduktion i returglas.

– Den här tiden på året är det alltid brist på trettiotrecentilitersflaskorna, säger Bengt Bertlin, platschef på Zeunerts bryggeri i Sollefteå.

Tappningen av årets julmust har just börjat. Men i Sollefteå har man övergett de mindre 33:orna för halvlitersflaskor. Och där råder ingen brist.

– Vi har så det räcker, säger Bengt Bertlin.

Värre är det om man till varje pris vill ha de traditionella 33-centilitersflaskorna lagom till jul. Där är bristen akut. Sveriges Bryggerier vädjar därför till de svenska konsumenterna att panta sina flaskor så snabbt som möjligt.

– Vi har förstås lagt beställningar på nyglas hos glasbruken, men på grund av finanskrisen har glasbruken inte samma kapacitet som tidigare, vilket gör att det inte går att nyproducera flaskor tillräckligt snabbt. För att vi ska klara produktionen under hösten går vi därför ut med den här vädjan, säger Cecilia Giertta, vd på Sveriges Bryggerier.

Bryggarnas uppmaning är att vi synar alla gömslen och vrår i jakt på tomglas att panta.

 


Nej, vi måste ju ha julmust på jul!!!!


Kommentarer
Postat av: Addicted to Julmust

Min teori är att fler och fler lagrar julmust själva i källaren så det blir färre och färre flaskor tillgängliga för bryggerierna för varje år som går...

2010-10-04 @ 20:09:51
URL: http://addictedtojulmust.se/
Postat av: Emrestella

Hello! If you want exchange links with my website, contact me please. I can install your link

2011-03-25 @ 10:46:48
URL: http://emrestella.blogetty.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0