Onsdag 9 Juni 2010 fortsättning...

JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD !!

Har ni läst på Aftonbaldet om artikeln nedan?
Jag blir så förbannad och besviken när jag läser sådant.
Hur fan tänker människor?

56-åringen misstänks ha smugglat valparna i kartonger från Polen



kan vara sjuka 22 av hundarna avlivades direkt på  platsen.
KAN VARA SJUKA 22 av hundarna avlivades direkt på platsen. Insmugglade hundar kan ha flera mycket smittsamma sjukdomar – tille xemple rabies och dvärgbandmask.

22 hundar avlivades



UPPRÖRD Monique Nilfors, här med dottern Linnea och  hundarna
UPPRÖRD Monique Nilfors, här med dottern Linnea och hundarna, Sniff, Tjorven och Brumma, är engagerad i Chihuahua-cirkeln. ”Det är fruktansvärt hur de behandlas under transporten”, säger hon.
trängdes i lådor Under filten i bilen som körde av färjan  lå
trängdes i lådor Under filten i bilen som körde av färjan låg ihoptejpade bananlådor – fulla med små chihuahuavalpar.
ensamma i timmar Flera av hundarna var i mycket dåligt  skic
ensamma i timmar Flera av hundarna var i mycket dåligt skick och hade sannolikt varit utan tillsyn i tio timmar.

56-åriga kennelägaren misstänks ha smugglat valparna från Polen

Utåt driver den 56-åriga kvinnan en seriös kennel.

Nu sitter hon häktad för ett av tidernas största hundsmugglingsförsök. Veterinären tvingades avliva 22 valpar.

– De var instängda i bananlådor och gömda i bagageutrymmet, säger en tullare.

I fredags morse kom färjan från polska Gdynia till Karlskrona som vanligt. I en av bilarna som körde av skymtade en tullinspektör en hund.

– Hon kallade in fordonet för kontroll. Under en filt i bilen låg hoptejpade bananlådor med små lufthål. Lådorna var fulla med små chihuahuavalpar, säger tullaren Gunnar som var med vid tillslaget.

Greps omedelbart

Flera av hundarna var i dåligt skick och hade sannolikt varit helt utan tillsyn under den tio timmar långa överfarten. Fordonet fördes till en inhägnad kontrollplats i färjeläget. Personerna i bilen greps omedelbart och de 22 valparna avlivades av veterinär direkt på platsen.

Insmugglade hundar kan ha flera mycket smittsamma sjukdomar som rabies och dvärgbandmask. Reglerna är därför mycket stränga. I princip alla hundar som fångas i tullen avlivas – efter formellt beslut av Jordbruksverket.

Förnekar all inblandning

Enligt verkets egen statistik togs i fjol närmare 400 beslut om avlivning. Hur många hundar som ingick i varje beslut är inte känt.

Tre av de fyra misstänkta hundsmugglarna från i fredags är polska medborgare. Inköpspriset på en valp i Polen kan vara så lågt som några hundralappar. I Sverige säljs de med annonser på Blocket för 7 000–15 000 kronor styck.

Den fjärde misstänkta är en 56-årig kennelägare från Stockholm. Hon häktades i förrgår i Karlskrona tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov smuggling. På sin hemsida skriver kvinnan att hon planerar två nya kullar nu till sommaren. Hon förnekar all inblandning i smugglingen.

– Mitt intryck är att åklagaren nog får presentera mer bevis om de ska få henne fälld för det här, säger advokaten Nils Fagrenius.

”Köp inte smuggelhundar”

Under åren har Tullverket gjort en rad beslag av smugglade hundar. De enorma vinsterna lockar både organiserad brottslighet och lycksökare. Ofta smugglas hundarna under vidriga förhållanden och många överlever inte ens resan.

– Det värsta jag sett var när de tejpat ihop fram- och bakbenen på valparna och gömt dem under sätena på bilen, säger tulltjänstemannen Gunnar i Karlskrona.

Hundexperter varnar nu för att köpa hundar som man inte säkert vet ursprunget på. Monique Nilfors, som är engagerad i Chihuahuacirkeln, är upprörd.

– Det är fruktansvärt hur de behandlas under transporten. Man ska absolut inte köpa en hund som man tror kan vara smugglad, särskilt med tanke på smittorisken. De kan bära på all världens sjukdomar utan att du har en aning om det, säger hon.


SÅ KÄNNER DU IGEN EN SMUGGELHUND

1. Du köper inte hunen från en känd kennel.

2. Du får inte träffa hundens matte och kullsyskon.

3. Hunden har inget av Svenska kennelklubben godkänt registreringsbevis i vilket stamtavlan också finns.

4. Du får inget intyg från svensk veterinär på vaccinering och veterinärbesiktning.

5. Hunden övertas på nautral mark, så att säljaren inte kan spåras.

6. Inget kontrakt upprättas mellan köpare och säljare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0